Ragaujam.lt
Morkų tortas su kremu ir riešutais

Morkų tortas su kremu

Morkų tortas yra gardus ir sultingas desertas, kuris puikiai tiks prie kavos puodelio. Šis receptas pasižymi cinamono ir citrinos natomis, o kremas iš grietinėlės sūrio suteikia švelnią tekstūrą. Tikra klasika, kurią verta išbandyti!

Įvertinkite receptą
🕒70 min
👥8 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Miltai*
225g
Morkos*
225g
Margarinas*
150g
Rudasis cukrus*
250g
Cinamonas*
2 arbatiniai šaukšteliai
Citrinos sultys*
1 šaukštas
Kepimo milteliai*
1.5 arbatinio šaukštelio
Kiaušinis*
1 vnt.
Razinos
pagal skonį
Riešutai
pagal skonį

Glajus

Cukraus pudra
100g
varškės sūris
50g
Sviestas
25g
Vanilės ekstraktas
2.5ml

* Pagrindiniai ingredientai
* Glajus

Patarimai

  • Jei norite mažiau saldaus, sumažinkite cukraus kiekį.

  • Papuoškite tortą riešutais, kad suteiktumėte papildomo skonio.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Ištirpinkite margariną ir cukrų, tada įmaišykite sausus ingredientus. Po to įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite.

  2. 2

    Į masę įmaišykite razinas ir riešutus, kol viskas gerai susijungs.

  3. 3

    Kepti 180°C temperatūroje apie 50 minučių, naudojant riebalais išteptą formą su kepimo popieriumi apačioje.

  4. 4

    Sumaišykite visus glajaus ingredientus dubenėlyje, kol gausite vienodą masę. Kai tortas atvės, užtepkite glajų ant torto viršaus.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: DavidFraser ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Silar (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia