
plakta grietinėlė
Šis receptas padės jums paruošti naminę plaktą grietinėlę žingsnis po žingsnio. Svarbu, kad grietinėlė būtų šalta, o maišytuvo indas ir plaktuvai atšaldyti.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Naudokite grietinėlę, kurios riebalų kiekis bent 30%, kad grietinėlė išliktų stabilios formos.
Plakimas vidutiniu greičiu padeda sukurti stabilesnę putą nei plakant dideliu greičiu.
Patarimai
Naudokite grietinėlę, kurios riebalų kiekis bent 30%, kad grietinėlė išliktų stabilios formos.
Plakimas vidutiniu greičiu padeda sukurti stabilesnę putą nei plakant dideliu greičiu.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įdėkite maišymo indą ir plaktuvus į šaldytuvą bent 10 minučių. Tai padeda grietinėlei geriau suplakti.
- 2
Supilkite šaltą grietinėlę į atšaldytą indą. Pradėkite plakti vidutiniu greičiu, kol grietinėlė taps putojanti.
- 3
Toliau plakite, kol pastebėsite, kad grietinėlė sustorėja ir palieka žymes. Sekite tai atidžiai, kad neperplaktumėte.
- 4
Plakite trumpais 10–30 sekundžių intervalais, kol pasieksite norimą stangrumą. Nedelsdami sustokite, jei matote, kad grietinėlė pradeda rinktis į grūdelius.
- 5
Atšaldykite grietinėlę šaldytuve iki naudojimo.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: 198.209.8.129 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Rhett Sutphin (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 2.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia