
Prancūziški makaronsai
Prancūziški makaronsai – tai gardūs migdolų morengų sausainiai su saldžiu įdaru. Jie yra populiarūs dėl savo išskirtinio skonio ir elegantiškos išvaizdos.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Populiarūs įdarai yra uogienė, sviestinis kremas ir ganache.
Svarbu, kad tešla būtų tinkamos konsistencijos – nei per tiršta, nei per skysta.
Patarimai
Populiarūs įdarai yra uogienė, sviestinis kremas ir ganache.
Svarbu, kad tešla būtų tinkamos konsistencijos – nei per tiršta, nei per skysta.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sumaišykite cukraus pudrą ir migdolų miltus. Įsitikinkite, kad nėra gumulų.
- 2
Plakite kiaušinių baltymus, po truputį įberkite baltąjį cukrų, kol mišinys taps standus.
- 3
Švelniai įmaišykite migdolų mišinį į baltymus, kad gautumėte vientisą tešlą. Įdėkite maistinio dažiklio pagal norimą spalvą.
- 4
Supilkite tešlą į konditerinį maišelį ir formuokite nedidelius apskritimus ant kepimo popieriaus.
- 5
Kepkite 150°C temperatūroje apie 15 minučių, kol makaronsai taps traškūs.
- 6
Atvėsinkite ir sudėkite pasirinktinį įdarą tarp dviejų makaronsų puselių.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: KamillaŚ ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Rebecca Krebs (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 2.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia