Ragaujam.lt
Pupelių ir ryžių patiekalas dubenyje, patiekiamas su kukurūzų duona

Pupelių ir ryžių patiekalas

Šis pupelių ir ryžių receptas puikiai tinka savaitgaliui ir darbo dienoms. Tai veganiška kajuno ryžių ir pupelių versija, kuri primena Gallo Pinto. Puikiai tinka pavaišinti 5–6 asmenis už mažiau nei dešimt dolerių.

Įvertinkite receptą
🕒115 min
👥6 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Sausos pupelės*
450g
Svogūnas*
1 vnt.
Žalioji paprika*
1 vnt.
Saliero stiebas*
1 vnt.
Česnakas*
1 galvutė
Lauro lapai*
2 vnt.
Malti kmynai*
1 arb. šaukštelis
Čili milteliai*
1 arb. šaukštelis
Malta bazilikas*
1 arb. šaukštelis
Alyvuogių aliejus*
pagal skonį
Druska*
pagal skonį
Juodieji pipirai*
pagal skonį
Džiovinti arba švieži aštrūs pipirai
1-2 vnt.
Ryžiai*
1-2 puodeliai

Patiekimui

Kukurūzų duona
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai
* Patiekimui

Patarimai

  • Galite naudoti konservuotas pupeles vietoj sausų. Tai labai sumažina gaminimo laiką, bet neleidžia skoniui taip gerai įsigerti į pupeles.

  • Norėdami gaminti lėtoje viryklėje, daržoves apkepkite keptuvėje, tada viską (išskyrus ryžius) sudėkite į lėtą viryklę ir gaminkite ant mažos ugnies 6–8 valandas.

  • Galite gaminti ir greitpuodyje arba slėginiame puode.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Pupeles mirkykite per naktį arba užvirinkite ir palikite stovėti valandą.

  2. 2

    Olandiškame puode arba dideliame puode ant vidutinės ugnies kepkite svogūnus ir česnakus alyvuogių aliejuje, kol svogūnai taps permatomi.

  3. 3

    Įdėkite žaliąją papriką ir salierą, ir kepkite dar kelias minutes.

  4. 4

    Įdėkite pupeles ir tiek vandens, kad apsemtų visus ingredientus. Įdėkite prieskonius, užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, retkarčiais pamaišydami, kol išvirs (1–2 valandos, priklausomai nuo pupelių senumo).

  5. 5

    Į puodą sudėkite ryžius ir dvigubai daugiau vandens (pvz., 1 puodelis ryžių + 2 puodeliai vandens). Užvirinkite ir virkite, kol vandens lygis susilygins su ryžiais.

  6. 6

    Sumažinkite ugnį iki lengvo troškinimo, uždenkite ir virkite dar 20 minučių.

  7. 7

    Pupeles patiekite ant ryžių ir mėgaukitės! Labai skanu su kukurūzų duona.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 157.182.224.133 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: daSupremo (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia