
Sicilietiška Caponata su Baklažanais ir Daržovėmis
Sicilietiška caponata – tai skanus ir aromatingas patiekalas iš baklažanų ir daržovių, pagardintas alyvuogėmis, kaparėliais ir saldžiu actu. Šis patiekalas puikiai tinka kaip užkandis, garnyras ar lengvas pagrindinis patiekalas.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Caponatą galite patiekti ant skrebučių kaip užkandį arba kaip garnyrą.
Patarimai
Caponatą galite patiekti ant skrebučių kaip užkandį arba kaip garnyrą.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Nulupkite salierų stiebus ir blanširuokite juos šiek tiek pasūdytame vandenyje 5 minutes. Nusausinkite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, šiek tiek pakepinkite aliejuje ir atidėkite.
- 2
Nuplaukite ir supjaustykite baklažanus, pabarstykite druska ir palikite kelias valandas, kad ištrauktų kartumą. Tuo metu blanširuokite, nulupti, išimkite sėklas ir supjaustykite pomidorus.
- 3
Kai baklažanai pastovi, nuplaukite druską ir nusausinkite. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite alyvuogių aliejuje; kai jie taps permatomi, įdėkite kaparėlius, kedro riešutus, alyvuoges ir pomidorus. Tęskite kepimą, maišydami mediniu šaukštu, kol pomidorai bus paruošti, apie 15 minučių, tada nuimkite puodą nuo ugnies.
- 4
Kol pomidorai kepa, kitame puode įkaitinkite aliejų ir kepkite baklažanus porcijomis, kad nesumažėtų kepimo temperatūra. Kai paskutinė partija bus paruošta, grąžinkite pomidorų puodą į ugnį ir įmaišykite baklažanus kartu su anksčiau pakepintais salierais. Keletą minučių troškinkite ant mažos ugnies, švelniai maišydami, tada įmaišykite actą ir cukrų; kai actas beveik visiškai išgaruos, nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- 5
Caponatą patiekite šaltą su šviežio baziliko puošmena. Ji puikiai laikosi šaldytuve kelias dienas.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: 152.130.11.197 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Massimoweb (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 3.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia