Ragaujam.lt
Bryndzové halušky su bryndza sūriu ir šonine

Slovakiški kukuliai su sūriu ir šonine

Bryndzové halušky – tai slovakiški kukuliai su bryndza sūriu, kurie yra tradicinis Slovakijos patiekalas. Šiam patiekalui suteikia ypatingą skonį bryndza sūris ir traški šoninė. Pagrindinė kukulių sudedamoji dalis yra tarkuotos bulvės.

Įvertinkite receptą
🕒50 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Bulvės*
750g
Druska
pagal skonį
Miltai*
250g
Bryndza sūris*
250g
Šoninė*
100g

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei neturite laiko, galite naudoti parduotuvėje nusipirktus bulvių gnocchi.

  • Jei nerandate bryndza, galite naudoti sutrupintą ožkos sūrį arba fetą.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite tarkuotas bulves su miltais ir druska, kol gausite tešlą.

  2. 2

    Suformuokite mažus cilindrinius kukulius, mažesnius nei 3 cm.

  3. 3

    Sudėkite kukulius į verdantį pasūdytą vandenį. Kai kukuliai iškyla į paviršių, patikrinkite, ar jie visiškai išvirę.

  4. 4

    Išimkite kukulius iš puodo ir perkelkite į pašildytą lėkštę. Užberkite bryndza sūrį ir leiskite jam ištirpti ant kukulių. Pabarstykite keptą šoninę ir patiekite karštus.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: AKeen ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Gregory finster (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia