
Smidrai svieste su šviežiu peletrūnu ir citrina
Lengvas ir gardus receptas – smidrai svieste su šviežiu peletrūnu, petražolėmis ir citrina. Idealus patiekalas pavasariškiems pietums ar garnyrui. Skanu, kai šilta, ir patogu valgyti rankomis – tiesiai nuo lėkštės!
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Smidrai - tai puikus garnyras prie steiko ar žverienos.
Patarimai
Smidrai - tai puikus garnyras prie steiko ar žverienos.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Nupjauk sumedėjusius smidrų galus ir surišk juos į keturis vienodo dydžio ryšulėlius – taip bus patogiau virti ir patiekti.
- 2
Ryšulėlius sudėk į didelį troškintuvą su verdančiu vandeniu. Uždenk ir troškink 6–8 minutes, kol smidrai suminkštės, bet dar liks traškūs. Tada nusunk ir atrišk.
- 3
Smidrus sudėk į pašildytas lėkštes. Sviestą sumaišyk su peletrūnais, petražolėmis, citrinos žievele ir sultimis, lengvai pašildyk ir užpilk ant smidrų. Patiek iškart.