Ragaujam.lt
Smidrai svieste su peletrūnu, patiekti dubenėlyje

Smidrai svieste su šviežiu peletrūnu ir citrina

Lengvas ir gardus receptas – smidrai svieste su šviežiu peletrūnu, petražolėmis ir citrina. Idealus patiekalas pavasariškiems pietums ar garnyrui. Skanu, kai šilta, ir patogu valgyti rankomis – tiesiai nuo lėkštės!

Įvertinkite receptą
🕒15 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Šviežių šparagų*
500 g
Sviesto*
100 g
Kapotų šviežių peletrūnų
2 šaukštai
Kapotų šviežių petražolių
2 šaukštai
Tarkuotos citrinos žievelės
iš 1 citrinos
Citrinos sulčių
2 šaukštai
Druskos ir juodųjų pipirų
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Smidrai - tai puikus garnyras prie steiko ar žverienos.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Nupjauk sumedėjusius smidrų galus ir surišk juos į keturis vienodo dydžio ryšulėlius – taip bus patogiau virti ir patiekti.

  2. 2

    Ryšulėlius sudėk į didelį troškintuvą su verdančiu vandeniu. Uždenk ir troškink 6–8 minutes, kol smidrai suminkštės, bet dar liks traškūs. Tada nusunk ir atrišk.

  3. 3

    Smidrus sudėk į pašildytas lėkštes. Sviestą sumaišyk su peletrūnais, petražolėmis, citrinos žievele ir sultimis, lengvai pašildyk ir užpilk ant smidrų. Patiek iškart.