Ragaujam.lt
Šokoladiniai pyragėliai su cukraus pudra

Šokoladiniai pyragėliai

Šie šokoladiniai pyragėliai yra lengvai pagaminami, tačiau tešlą reikia atšaldyti kelias valandas. Jie pasižymi stipriu šokolado skoniu ir įspūdinga juodai balta išvaizda. Viena porcija pagamina 3-4 dešimtis pyragėlių.

Įvertinkite receptą
🕒45 min
👥36 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Augalinis aliejus*
120 ml
Šokoladas*
115 g
Cukrus*
480 ml
Kiaušiniai*
4 vnt
Vanilės ekstraktas*
10 ml
Miltai*
480 ml
Kepimo milteliai*
10 ml
Druska*
Žiupsnelis
Cukraus pudra*
240 ml

* Pagrindiniai ingredientai

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite aliejų, šokoladą ir cukrų. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai susijungtų.

  2. 2

    Vienu metu įmaišykite po vieną kiaušinį, kol masė bus gerai sumaišyta. Įpilkite vanilės.

  3. 3

    Į šokolado mišinį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išmaišykite.

  4. 4

    Tešlą atšaldykite kelias valandas arba per naktį, kad ji sutvirtėtų.

  5. 5

    Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.

  6. 6

    Šaukšteliu paimkite tešlos, apvoliokite cukraus pudroje ir suformuokite rutuliukus.

  7. 7

    Rutuliukus dėkite ant riebalais pateptos kepimo skardos, palikdami tarp jų maždaug 5 cm tarpus. Kepkite 10-12 minučių.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 24.3.101.51 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: John V. Pozniak (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia