Ragaujam.lt
Šokoladiniai šokolado dalelių keksiukai ant stalo

Šokoladiniai šokolado dalelių keksiukai

Saldūs ir skanūs šokoladiniai keksiukai, puikiai tinkantys pusryčiams ar užkandžiui. Šis receptas leidžia pasimėgauti šokolado skoniais kiekviename kąsnyje, o šokolado dalelės suteikia papildomos tekstūros ir skonio.

Įvertinkite receptą
🕒30 min
👥12 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Miltai*
250g
Šokolado gabaliukai*
80g
Cukrus*
175g
Kakava*
40g
Kepimo milteliai*
1 šaukštas
Druska*
0.5 arb. šaukštelio
Kiaušinis*
1 vnt.
Pienas*
250ml
Augalinis aliejus*
80ml
Vanilė*
1 arb. šaukštelis

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Papildomai galite pridėti baltos šokolado drožlių ant viršaus.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite miltus, šokolado gabalėlius, cukrų, kakavą, druską ir kepimo miltelius dubenyje. Padarykite duobutę centre.

  2. 2

    Atskirai plakite kiaušinį, pridėkite pieną, aliejų ir vanilę. Supilkite į sausų ingredientų duobutę ir maišykite, kol tešla taps vientisa.

  3. 3

    Kepimo formeles ištepkite aliejumi arba naudokite popierines formeles. Užpildykite keksiukų formeles maždaug iki ¾ jų tūrio.

  4. 4

    Kepkite 205°C temperatūroje apie 20 minučių arba kol keksiukai taps purūs ir įsmeigtas pagaliukas išeis švarus.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Morgan695~enwikibooks ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Morgan695~commonswiki (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia