
Šokoladinis desertas su kremu (Nanaimo baras, sveikesnis)
Šis receptas pritaiko klasikinį kanadietišką desertą - Nanaimo barus. Tradicinis variantas naudoja daug cukraus ir sočiųjų riebalų per kokosą ir sviestą. Šioje versijoje kokosas pakeistas avižomis ir saulėgrąžomis, o saldžiarūgštis kremas - lengvai saldintu graikišku jogurtu.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Desertą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų.
Norėdami stipresnio klevų skonio, naudokite klevų sirupą viduriniame sluoksnyje.
Patarimai
Desertą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų.
Norėdami stipresnio klevų skonio, naudokite klevų sirupą viduriniame sluoksnyje.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą su medumi, aliejumi ir šokoladu. Maišykite, kol taps vientisa masė.
- 2
Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite avižas, saulėgrąžas, riešutus, kakavos miltelius ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite.
- 3
Mišinį tvirtai paspauskite į kepimo popieriumi išklotą 20x20 formą. Atšaldykite 15 minučių.
- 4
Dubenyje plakite sviestą iki šviesumo. Įdėkite cukraus pudros, klevų sirupo, pieno ir kremo miltelių. Plakite, kol masė taps puri.
- 5
Tolygiai paskirstykite kremą ant atšaldyto pagrindo. Įdėkite į šaldytuvą 20 minučių.
- 6
Ant vidurinio sluoksnio tolygiai pabarstykite smulkintą šokoladą.
- 7
Desertas geriausiai sustings, jei paliksite jį šaldytuve per naktį. Patiekdami, supjaustykite į gabalėlius aštriu peiliu, panardintu į šiltą vandenį, kad kraštai būtų lygūs.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Cnrowley ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: penubag (color adjustments) (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: Public domain
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia