Ragaujam.lt
Sluoksniuotas šokoladinis ir pudingo desertas su riešutais

Šokoladinis kremas su vaniliniu pudingo drumžlių desertu

Nanaimo barai – tai sluoksniuotas šokolado ir pudingo desertas, pavadintas pagal Nanaimo miestą Kanadoje. Šis receptas sukurtas Joyce Hardcastle 1986 m. ir yra neatsiejamas Kanados virtuvės dalis. Skanaus!

Įvertinkite receptą
🕒30 min
👥16 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Sviestas*
125g
Cukrus*
50g
Kakava*
5 šaukštai
Kiaušinis*
1 vnt.
Duonos trupiniai*
150g
Migdolai*
75g
Kokosas*
100g
Kremas*
2 šaukštai ir 2 arbatiniai šaukšteliai
Vanilės pudingo milteliai*
2 šaukštai
Cukraus pudra*
200g
Tamsus šokoladas*
120g

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galite naudoti skirtingus riešutus arba pridėti skonio į pudingo sluoksnį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Ištirpinkite sviestą, cukrų ir kakavą dvigubame katile. Įdėkite kiaušinį ir maišykite, kol sustorės. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite duonos trupinius, kokosą ir migdolus. Suspauskite į 20x20 cm formą.

  2. 2

    Sumaišykite sviestą, kremą, pudingo miltelius ir cukraus pudrą. Gerai išplakite iki lengvumo. Užtepkite ant pagrindo.

  3. 3

    Ištirpinkite šokoladą ir sviestą ant žemos ugnies. Atvėsinkite, bet dar skystą užpilkite ant kremo sluoksnio ir atvėsinkite šaldytuve.

  4. 4

    Kai sutvirtės, supjaustykite kvadratėliais ir patiekite. Mėgaukitės!

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: SteinAlive ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Stephanie Spencer (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.5

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia