
Šokoladinių lašelių sausainiai
Amerikietiški šokoladinių lašelių sausainiai su sviestu ir cukrumi yra traškūs ir saldūs. Šis receptas padės jums paruošti skanius sausainius su šokolado gabalėliais ir riešutais. Puikiai tinka užkandžiui ar desertui su kava.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Jei norite sausainių su minkštu viduriu, ištraukite juos iš orkaitės minutę anksčiau.
Norėdami intensyvesnio riešutų skonio, prieš dedant į tešlą, riešutus švelniai paskrudinkite.
Didesnis vanilės ekstrakto kiekis suteiks sausainiams ryškesnį skonį.
Patarimai
Jei norite sausainių su minkštu viduriu, ištraukite juos iš orkaitės minutę anksčiau.
Norėdami intensyvesnio riešutų skonio, prieš dedant į tešlą, riešutus švelniai paskrudinkite.
Didesnis vanilės ekstrakto kiekis suteiks sausainiams ryškesnį skonį.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įkaitinkite orkaitę iki 195°C, jei norite minkštesnių sausainių. Jei mėgstate traškesnius, įkaitinkite iki 210°C.
- 2
Didelėje dubenyje sumaišykite sviestą, baltąjį ir rudąjį cukrų, kol masė taps vientisa.
- 3
Pridėkite kiaušinius po vieną, gerai išplakdami po kiekvieno. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- 4
Atskiram dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir druską. Įmaišykite sausus ingredientus į sviesto ir cukraus mišinį dviem dalimis.
- 5
Įmaišykite šokoladinius lašelius ir riešutus, jei naudojate.
- 6
Šaukšteliais formuokite tešlos kamuoliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 10–12 minučių arba kol sausainiai paruduos. Leiskite jiems atvėsti ant grotelių.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Kilometers to Verona ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Rdsmith4 (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 2.5
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia