Ragaujam.lt
Tradiciniai raudonieji barščiai, patiekiami dubenyje su grietine ir krapais

Tradiciniai barščiai su burokėliais ir daržovėmis

Barščiai – tai soti ir maistinga burokėlių daržovių sriuba, kilusi iš Ukrainos, bet tapusi daugelio Rytų ir Centrinės Europos šalių kulinarijos paveldo dalimi. Šis receptas padės jums paruošti tirštus ir ryškiai raudonus barščius su bulvėmis, kopūstais ir morkomis. Patiekite karštus su šaukštu grietinės ar jogurto, pabarstytus krapais – tai tikras jaukumas.

Įvertinkite receptą
🕒75 min
👥6 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Plonai supjaustytos bulvės*
1.5 puodelio (apie 3 mažos)
Plonai supjaustyti burokėliai*
1 puodelis
Vanduo*
4 puodeliai
Sviestas*
1-2 šaukštai
Smulkintas svogūnas*
1.5 puodelio (apie ⅓ didelio)
Druska*
1.5 arb. šaukštelio
Smulkintas saliero stiebas*
1 vnt.
Smulkinta vidutinio dydžio morka*
1 vnt.
Suskaldytas (smulkintas) kopūstas*
3-4 puodeliai (apie ⅓ didelio)
Šviežiai malti juodieji pipirai*
Šiek tiek
Džiovinti krapai*
1 arb. šaukštelis
Obuolių sidro actas*
1-2 šaukštai
Rudas cukrus arba medus*
1-2 šaukštai
Pomidorų tyrė arba pomidorų pasta*
1 puodelis tyrės arba 0.25-0.5 puodelio pastos

Patiekimui

Grietinė arba jogurtas
Pagal skonį
Švieži krapai
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai
* Patiekimui

Patarimai

  • Rūgšti terpė yra labai svarbi autentiškam skoniui ir burokėlių spalvos išsaugojimui. Obuolių sidro actą galite pakeisti raugintais kopūstais arba didesniu kiekiu pomidorų.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sudėkite bulves, burokėlius ir vandenį į vidutinio dydžio puodą. Uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės (tai užtruks apie 20–30 minučių). Kol tai verda, tęskite toliau su kitomis daržovėmis.

  2. 2

    Dideliame sriubos puode (galite naudoti ir ketaus puodą) ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintus svogūnus ir druską. Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, apie 8–10 minučių, kol svogūnai taps permatomi.

  3. 3

    Į keptuvę su svogūnais suberkite salierus, morkas ir kopūstus. Supilkite 2 puodelius vandens, kuriame verda bulvės ir burokėliai. Uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies maždaug 8–10 minučių, kol daržovės suminkštės.

  4. 4

    Sudėkite likusius ingredientus (įskaitant išvirusias bulves, burokėlius ir likusį vandenį, kuriame virė). Uždenkite ir virkite ant mažos ugnies dar mažiausiai 15 minučių. Paragaukite ir pakoreguokite prieskonius. Jei sriuba per skysta, leiskite jai virti atidengtame puode arba įdėkite šiek tiek daugiau pomidorų pastos.

  5. 5

    Barščius patiekite karštus. Įpilkite į lėkštes ir ant viršaus uždėkite šaukštą grietinės arba jogurto bei pabarstykite šviežiais krapais. Grietinę galima patiekti ir atskirai, kad kiekvienas galėtų įsidėti pagal savo skonį.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Gentgeen ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotraukos autorius

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia