Ragaujam.lt
Traški vištiena su auksiniais duonos trupiniais

Traški vištiena

Traški vištiena – tai gardus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Marinuota vištiena apvoliojama duonos trupiniuose ir kepama orkaitėje, kol tampa traški. Puikiai tinka vakarienei ar pietums.

Įvertinkite receptą
🕒65 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Vištienos šlaunelės*
4 vnt.
Itališkas padažas*
80 ml
Duonos trupiniai*
200-250 ml

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Kad būtų lengviau valyti, tarp vištienos ir kepimo formos įdėkite kepimo popieriaus.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Nupjaukite odelę ir riebalus nuo vištienos šlaunelių. Įdėkite šlauneles į indą su itališku padažu, uždenkite ir gerai suplakite, kad gerai pasidengtų.

  2. 2

    Leiskite vištienai pasimarinuoti ne mažiau pusvalandzio, kad skonis būtų intensyvesnis.

  3. 3

    Baigus marinuoti, į vidutinį dubenį suberkite duonos trupinius. Įdėkite marinuotas šlauneles po vieną ir apvoliokite trupiniuose. Jei reikia, pridėkite papildomų trupinių.

  4. 4

    Išdėliokite apvoliotą vištieną ant kepimo skardos ar kitos kepimo formos. Kepkite orkaitės viduryje 175°C temperatūroje 45–55 minutes arba kol duonos trupiniai taps auksinės rudos spalvos.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 128.113.200.27 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Willis Lam (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia