Ragaujam.lt
Traškūs meduoliai su imbieru ir cinamonu

Traškūs meduoliai su imbieru ir cinamonu

Traškūs meduoliai puikiai tinka šventiniam stalui. Jie išlieka traškūs, jei laikomi sandariame inde. Šiuos meduolius galite dekoruoti karališku glaistu.

Įvertinkite receptą
🕒30 min
👥2 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Rudasis cukrus*
160g
Melasa*
160g
Imbieras*
1 arbatinis šaukštelis
Cinamonas*
1 arbatinis šaukštelis
Druska*
0.5 arbatinio šaukštelio
Soda*
1.5 arbatinio šaukštelio
Sviestas*
160g
Kiaušinis*
1 vnt.
Miltai*
500g

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Meduoliai geriausiai išsilaiko traškūs, jei laikomi sandariame inde.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite puode cukrų, melasą, prieskonius ir druską. Užvirinkite ir nuimkite nuo ugnies.

  2. 2

    Į karštą mišinį įmaišykite sodą ir sviestą. Maišykite, kol sviestas ištirps.

  3. 3

    Greitai įmuškite kiaušinį ir tada įmaišykite miltus. Gerai išmaišykite. Atvėsinkite kelias valandas, kol tešla taps kieta.

  4. 4

    Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Iškočiokite tešlą ant lengvai miltuoto paviršiaus ir išpjaukite formeles. Kepkite apie 15 minučių ir atvėsinkite ant grotelių.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 66.30.114.254 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Alcinoe at English Wikibooks (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia