Ragaujam.lt
Ají de Gallina - Peru tradicinis vištienos patiekalas

Vištiena pagal peru receptą - Ají de Gallina

Ají de Gallina yra tradicinis Peru patiekalas, kuriame vištiena derinama su aštriais geltonaisiais pipirais, parmezano sūriu ir garintu pienu. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir maistingas.

Įvertinkite receptą
🕒45 min
👥8 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Vištiena*
1300g
Alyvuogių aliejus*
120ml
Svogūnas*
1 didelis, smulkiai supjaustytas
Česnakai*
8 skiltelės, smulkintos
Geltonieji pipirai*
3 vnt
Druska ir pipirai*
pagal skonį
Vištienos sultinio kubelis*
1 vnt
Duona*
¼ kepalo
Pekano riešutai*
110g
Parmezano sūris*
110g
Garintas pienas*
1 skardinė
Virti ryžiai*
1.6kg
Kiaušiniai*
4 vnt, kietai virti
Bulvės*
6 vnt
Juodosios alyvuogės*
120g

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei nėra geltonųjų pipirų, galite naudoti kitus aštrius pipirus.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Pirmiausia išvirkite vištieną dideliame puode su vandeniu ir sultinio kubeliu. Kai vištiena išvirs, ją išimkite ir smulkiai supjaustykite.

  2. 2

    Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnus ir česnakus, kepkite iki auksinės spalvos. Tada pridėkite geltonuosius pipirus ir toliau kepkite dar kelias minutes.

  3. 3

    Į keptuvę sudėkite vištieną, duoną ir sudrėkintus pekano riešutus, parmezano sūrį ir garintą pieną. Maišykite, kol mišinys taps tirštas ir kreminis.

  4. 4

    Paruoštą padažą užpilkite ant virtų ryžių, patiekite su kietai virtais kiaušiniais (supjaustykite į 4 dalis išilgai) ir alyvuogėmis. Skanaus!

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Moby-Dick4000 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Dtarazona (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia