Ragaujam.lt
Vištiena Vindalū su intensyviu prieskonių mišiniu

Vištiena Vindalū su Indiskais Prieskoniais

Vištiena Vindalū – tai aštrus ir pikantiškas patiekalas iš Goa regiono Indijoje. Šis receptas pasižymi intensyviu acto skoniu ir turtingu prieskonių mišiniu, kurio dėka vištiena tampa nuostabiai aromatinga.

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Vištiena*
3 filė
Svogūnai*
2-3 dideli
Čili pipirai*
2 vnt.
Česnakai*
6 skiltelės
Imbieras*
4 cm
Ciberžolė*
1 arb. šaukštelis
Baltas vyno actas*
2 šaukštai
Kalendros milteliai*
1 arb. šaukštelis
Garam masala*
1 arb. šaukštelis
Cinamonas*
0.5 arb. šaukštelio
Juodieji pipirai*
1.5 arb. šaukštelio
Juodosios garstyčios*
1 arb. šaukštelis
Akmens druska*
0.5 arb. šaukštelio
Šviežia kalendra*
1 šaukštas
Vanduo*
120 ml

Patiekimui

Ryžiai
200 gramų

* Pagrindiniai ingredientai
* Patiekimui

Patarimai

  • Jei neturite šviežių ingredientų, naudokite džiovintus, bet tai paveiks skonį.

  • Jei mėgstate labai aštrius patiekalus, padvigubinkite čili pipirų kiekį.

  • Galite pridėti daržovių, pavyzdžiui, žirnelių, kad patiekalas būtų dar įvairesnis.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite plonai pjaustytus svogūnus, kol jie taps auksiniai ir traškūs.

  2. 2

    Kai svogūnai auksiniai, sutrinkite juos su šiek tiek aliejaus iki pastos konsistencijos. Tai bus pagrindinis padažas.

  3. 3

    Sutrinkite česnaką, imbierą ir čili pipirus. Įpilkite ciberžolės, kalendros, garam masalos ir cinamono. Gerai išmaišykite.

  4. 4

    Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, įdėkite vištieną ir kepkite su česnako bei čili padažu, kol vištiena bus beveik iškepusi.

  5. 5

    Į vištieną įpilkite svogūnų padažą ir vandens. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 30 minučių. Patiekite su ryžiais ir pabarstykite kalendra.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Carpathia~enwikibooks ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Carpathia at English Wikibooks (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia