
Vištiena Vindalū su Indiskais Prieskoniais
Vištiena Vindalū – tai aštrus ir pikantiškas patiekalas iš Goa regiono Indijoje. Šis receptas pasižymi intensyviu acto skoniu ir turtingu prieskonių mišiniu, kurio dėka vištiena tampa nuostabiai aromatinga.
Ingredientai
Patiekimui
* Pagrindiniai ingredientai
* Patiekimui
Patarimai
Jei neturite šviežių ingredientų, naudokite džiovintus, bet tai paveiks skonį.
Jei mėgstate labai aštrius patiekalus, padvigubinkite čili pipirų kiekį.
Galite pridėti daržovių, pavyzdžiui, žirnelių, kad patiekalas būtų dar įvairesnis.
Patarimai
Jei neturite šviežių ingredientų, naudokite džiovintus, bet tai paveiks skonį.
Jei mėgstate labai aštrius patiekalus, padvigubinkite čili pipirų kiekį.
Galite pridėti daržovių, pavyzdžiui, žirnelių, kad patiekalas būtų dar įvairesnis.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite plonai pjaustytus svogūnus, kol jie taps auksiniai ir traškūs.
- 2
Kai svogūnai auksiniai, sutrinkite juos su šiek tiek aliejaus iki pastos konsistencijos. Tai bus pagrindinis padažas.
- 3
Sutrinkite česnaką, imbierą ir čili pipirus. Įpilkite ciberžolės, kalendros, garam masalos ir cinamono. Gerai išmaišykite.
- 4
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, įdėkite vištieną ir kepkite su česnako bei čili padažu, kol vištiena bus beveik iškepusi.
- 5
Į vištieną įpilkite svogūnų padažą ir vandens. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 30 minučių. Patiekite su ryžiais ir pabarstykite kalendra.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Carpathia~enwikibooks ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Carpathia at English Wikibooks (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: Public domain
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia