Ragaujam.lt
Vištienos karis su kokosų jogurtu ir prieskoniais, patiekiamas su ryžiais

Vištienos karis su kokosų jogurtu

Vištienos karis yra aromatingas ir skanus patiekalas, populiarus Indijos ir Pakistano virtuvėse. Šiame recepte vištiena derinama su kokosų jogurtu, kario prieskoniais ir šviežiomis daržovėmis. Patiekite su ryžiais arba naan duona.

Įvertinkite receptą
🕒70 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Vištiena*
1.5 kg
Kokosų aliejus*
1 valg. šaukštas
Pomidorai, pjaustyti*
500 g
Kokosų jogurtas*
150 ml
Bulvės*
200 g
Kario milteliai*
2 arb. šaukšteliai
Svogūnas*
1 vidutinis
Imbiero pasta*
1 arb. šaukštelio
Česnako pasta*
0.5 arb. šaukštelio
Garstyčių sėklos*
1 arb. šaukštelio
Kumino sėklos*
1 arb. šaukštelio
Pankolio sėklos*
1 arb. šaukštelio
Kario milteliai*
2 arb. šaukšteliai

Marinatui

Druska*
3 arb. šaukštelio
Raudonieji čili milteliai*
1 arb. šaukštelio
Ciberžolė*
Žiupsnelis
Kokosų jogurtas*
100 ml
Kalendra*
2 arb. šaukštelio
Česnako pasta*
1 arb. šaukštelio
Imbiero pasta*
1.5 arb. šaukštelio
Čili milteliai*
1 arb. šaukštelio
Garam masala*
1 arb. šaukštelio
Paprika*
1 arb. šaukštelio
Kuminas*
1 arb. šaukštelio
Cinamonas*
1 arb. šaukštelio
Fenugreek lapai*
1 arb. šaukštelio
Kario milteliai*
1 arb. šaukštelio
Citrinos sultys*
Iš ½ citrinos
Mėta*
0.5 arb. šaukštelio

Patiekimui

Ryžiai
Pagal skonį
Naan duona
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai
* Marinatui

Patarimai

  • Jei neturite kokosų jogurto, galite naudoti įprastą jogurtą.

  • Kario skonis bus intensyvesnis, jei leisite jam pastovėti vieną naktį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Nuvalykite vištieną ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite su visais marinato ingredientais ir leiskite pastovėti 30 minučių, kad skoniai įsigertų.

  2. 2

    Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite kumino, pankolio bei garstyčių sėklas.

  3. 3

    Į keptuvę įdėkite česnako ir imbiero pastą ir kepkite.

  4. 4

    Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į keptuvę.

  5. 5

    Supjaustykite bulves smulkesniais gabalėliais. Suberkite į keptuvę ir apkepkite su visais prieskoniais.

  6. 6

    Iškepus bulvėms suberkite į atskirą indą. Suberkite į keptuvę vištienos gabalėlius ir iškepkite kol šiek tiek apskrus.

  7. 7

    Įdėkite kario miltelių, kokosų jogurto ir sumažinkite ugnį. Suberkite bulves kartu su vištiena. Leiskite viskam troškintis 35–40 minučių.

  8. 8

    Smulkiai supjaustykite šviežią kalendrą ir pridėkite citrinos sulčių. Patiekite su ryžiais arba naan duona.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 198.37.18.23 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Guilhem Vellut from Paris, France (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia