Ragaujam.lt
Žiedinių kopūstų sūris - gardus garnyras

Žiedinių kopūstų sūris

Žiedinių kopūstų sūris - tai gardus ir sūrus patiekalas, puikiai tinkantis kaip garnyras prie kepsnio ar kitų patiekalų. Šis receptas yra lengvas ir greitai paruošiamas, o sūrėlis sukuria ypatingą skonį.

Įvertinkite receptą
🕒30 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Žiediniai kopūstai*
1 didelis
Baltasis salotų padažas*
300 ml
Parmezanas*
100 g
Sviestas*
30 g
Džiūvėsiai*
1 šaukštas
Druska*
1 šaukštas
Pipirai*
1 šaukštas

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galite pridėti daugiau sūrio, kad patiekalas būtų dar sūresnis ir sotesnis.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Supjaustykite žiedinius kopūstus į mažas dalis ir pamerkite į sūdytą vandenį valandai.

  2. 2

    Nusausinkite žiedinius kopūstus ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite, kol suminkštės, bet dar išliks šiek tiek traškūs.

  3. 3

    Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

  4. 4

    Išvirtus žiedinius kopūstus sudėkite į indą. Sumaišykite baltąjį padažą su 2/3 parmezano ir užpilkite ant kopūstų. Pabarstykite džiūvėsiais ir likusiu parmezanu.

  5. 5

    Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių arba kol gražiai apskrus.

  6. 6

    Patiekite iš karto, kol dar karšta.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Jamzze ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: AnemoneProjectors - Peter O'Connor (talk; Flickr) (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia